• Nenhum resultado encontrado

De alarmsensor

No documento Forum™ 5000 en Forum™ 500 (páginas 57-60)

(alleen Forum Free 586)

In de handset Forum Free 586 zit een alarmsensor die permanent de hellingshoek resp. de beweging van het toestel registreert.

Daaruit kunnen verschillende alarmsoorten worden afgeleid die een automatische alarmoproep veroorzaken. Voorwaarde is dat u een alarmoproepnummer of het SOS-noodoproepnummer (zie voorafgaande paragraaf) hebt geprogrammeerd en de functie alarmsensor is ingeschakeld. De volgende alarmen worden onder- steund:

z Persoonsbeveiliging z Bewegingsalarm z Ontsnappingsalarm

Alle drie de alarmsoorten kunnen parallel worden ingeschakeld.

Het alarmoproepnummer is hetzelfde voor alle alarmsoorten. Als er geen alarmoproepnummer wordt opgeslagen, wordt het SOS- noodoproepnummer gebruikt dat op de noodoproeptoets / SOS- toets is opgeslagen.

Er wordt altijd de als eerste herkende alarmsoort gemeld. Geacti- veerde sensoralarms worden met het symbool op de eerste displayregel weergegeven. Welk alarm er actief is, kan u o. a. in het menu

Actieve opties

(zie pagina 118) controleren.

Zorg ervoor dat het toestel zo vrij mogelijk (d.m.v. riemclip) wordt gedragen (niet in de zak) om te waarborgen het goed werkt.

Persoonsbeveiliging

Normaliter wordt de handset nagenoeg verticaal gedragen, bijv.

met de riemclip direct bij het lichaam bevestigd. De positie wordt permanent gemeten. Daarbij wordt gecontroleerd of het toestel zich nog in een verticale positie bevindt. Als het toestel meer dan 45 graden van de verticale afwijkt, wordt er na een van tevoren instelbare tijd een alarm geactiveerd, aangezien het een noodge- val kan zijn.

Bewegingsalarm

Dit alarm wordt geactiveerd als de handset gedurende een instel- bare tijd in rustpositie is (het toestel resp. de persoon die het toe- stel draagt, beweegt niet). De gevoeligheid van de sensor kan op drie niveaus worden afgesteld. Het is aan te bevelen om de gevoeligheid van het bewegingsalarm met de te bewaken persoon uit te testen om te waarborgen dat het goed werkt.

Bij het opladen van het toestel in het laadstation of via de USB- aansluiting is het bewegingsalarm uitgeschakeld.

Ontsnappingsalarm

Het ontsnappingsalarm wordt geactiveerd als de sensor gedu- rende een instelbare tijdinterval vaststelt dat de handset heftig beweegt (vlucht). Net als bij het bewegingsalarm kan hier de gevoeligheid van de sensor op drie niveaus worden afgesteld. Het is aan te bevelen om de gevoeligheid van het ontsnappingsalarm met de te bewaken persoon uit te testen om te waarborgen dat het goed werkt.

Instellingen van de alarmtijden

De instellingen vindt u in het menu >

Beveiliging

>

Alarm- sensor

(zie pagina 152). De alarmtijden zijn als volgt samenge- steld:

Vertraging

: dit is de tijd die na de activerende gebeurtenis (positie, rust, vlucht) begint. Als tijdens deze tijd de activerende gebeurtenis voor minstens 2 seconden wordt teruggenomen, begint de vertraging opnieuw.

De vertraging kan voor iedere alarmsoort apart worden ingesteld.

Vooralarm

: dit is de tijd waarin een SOS-toon – indien die is ingeschakeld – op de handset wordt gesignaliseerd, voordat het alarmoproepnummer wordt gekozen. Om de SOS-toon uit te zetten (en zodoende het alarm te deactiveren), moet de softkey Esc worden ingedrukt. Tijdens het vooralarm wordt op het display de tijd weergegeven die nog resteert totdat het alarmoproepnummer wordt gekozen.

Als tijdens het vooralarm de activerende gebeurtenis voor minstens 4 seconden (bij bewegingsalarm 2 seconden) wordt teruggenomen, begint de vertraging opnieuw.

Het vluchtalarm kan alleen via de softkeyEsc worden

Speciale functies 57

geannuleerd.

De instelling van de tijd voor het vooralarm wordt voor alle alarmsoorten samen verricht.

Instellingen van andere alarmparameters

Alarmnummer

: Als het SOS-noodoproepnummer door het systeem wordt bepaald, wordt dit menupunt niet weergegeven. Alleen systemen Forum 500 / Forum 5000: Sla het SOS-

alarmnummer altijd op met de R-toetsfunctie ervoor

(ruggespraak/houden). Op die manier is een noodoproep ook tijdens een gespreksverbinding mogelijk (al naar gelang de handset – zie boven). De R-toetsfunctie voert u in door drie-keer op de hekje-toets te drukken.

Andere systemen: In andere systemen wordt de “houden”- functie eventueel opgeroepen met andere codes. Welke programmering er van toepassing is, vindt u in de bijbehorende systeemdocumentatie.

Als er geen alarmnummer wordt opgeslagen, wordt als alternatief – en indien dit nummer beschikbaar is – het SOS- noodoproepnummer gekozen.

Alarm aut.beantw

: als de functie is ingeschakeld, wordt tijdens het vooralarm elke willekeurige oproep automatisch

aangenomen. Als de functie is uitgeschakeld en er tijdens het vooralarm een oproep binnenkomt of er al een

gespreksverbinding bestaat, wordt na afloop van het vooralarm het alarmoproepnummer gekozen.

Onafhankelijk van de instelling worden oproepen van het alarmoproepnummer of het SOS-noodoproepnummer automatisch aangenomen en het vooralarm beëindigd.

SOS-toon

: het vooralarm kan met en zonder SOS-toon op de handset plaatsvinden. Als de SOS-toon is ingeschakeld, wordt de signalisering met stijgend volume uitgevoerd.

Gebeurtenis: positie, rust, vlucht herkend

Vertraging Vooralarm

met/zonder SOS-toon op de handset

Alarmoproepnummer kiezen

Herhaling

: dit is de tijdspanne waarna een hernieuwd vooralarm met daarop volgend kiezen van het alarmoproepnummer wordt uitgevoerd (bijv. omdat de oproep naar het alarmoproepnummer door het systeem is afgebroken).

Handsfr.in alarm

: u kan instellen of de alarmoproep in de handenvrij- of hoorn-modus moet worden verricht. Deze instelling geldt ook voor de noodoproep via de SOS- noodoproeptoets.

Meerdere alarmsoorten tegelijkertijd geactiveerd

Vermijd het gelijktijdig activeren van de drie soorten sensoralarm, waarbij zeer korte vertragingstijden en herhalingen zijn ingesteld en mogelijk het vooralarm uitgeschakeld is. Door het gelijktijdig activeren van de alarmoproep is het in bepaalde gevallen niet meer mogelijk om toegang te krijgen tot het menu (voor het deactiveren van een alarmsoort). Plaats in dit geval de handset in het laadstation en laat het daar. Verricht vervolgens de instellin- gen.

No documento Forum™ 5000 en Forum™ 500 (páginas 57-60)

Documentos relacionados