• Nenhum resultado encontrado

Miért adnak általában kevesebbet a férfiak, mint a nők?

No documento Hogyan Találjunk Társat? (páginas 37-40)

Az általános tendencia alapján megállapítható, hogy a nők a kapcsolatban egy idő után a férfi visszaeséséről számolnak be, hogy az, sokkal szeretetteljesebb, odaadóbb, figyelmesebb volt velük a szerelmes időszak elején, mint később. A férfiak meg úgy érzik, igazságtalanul vádolják őket, hiszen a nők is így vannak ezzel. Az elején csupa kedvességből és dicséretből állnak, később meg követelőzni kezdenek.

Hogyha a férfi elmegy munkába, majd fáradtan hazajön, úgy érzi, hogy ő bizony elért vagy harminc pontot, és aznapra már semmit sem kell tennie, csak várnia, hogy a nő kiszolgálja, és próbálkozzon behozni a lemaradását. A gond csupán az, hogy nincs tisztában az alaptézissel, miszerint a napi munkája a nő szemében maximálisan egy pontot, ha ért. Mint, azt már említettük a nők számára a nagy és kis dolgok is egy-egy pontot érnek.

A férfinak tehát tudnia kell, azzal, hogy elment dolgozni és hazajött, van egy kőkeményen megszerezett pontja. Éppen ezért fontos, hogy a fent emlegetett apróságokra is figyeljen, ugyanis a nő igazán azokban fogja meglátni a férfi valódi szeretetét.

A nőnek pedig nagyon fontos tudnia, hogy a férfi nem azért nem ad neki kevesebbet, mert nem szereti, hanem azért, mert azt hiszi, hogy eleget adott.

A nőkkel kapcsolatban még felvetődik egy olyan tényező is, hogy szeretnek „tesztjátékokba” belemenni. Ezalatt azt értem, hogy sokszor azt várják a párjuktól, hogy találja ki a

gondolataikat. Így „tesztelik” őt, illetve a ragaszkodását. Nem mondják meg neki, hogy mire vágynak, és ha a férfi nem találja ki, akkor bizony előbb utóbb megsértődnek, ami vitához vezethet.

A nőnek tehát, legalább néhány alkalommal segítenie kell, esetlegesen rövidlátó párján azzal, hogy segítséget kér tőle bizonyos dolgokban. Hogyha megkapja az említett segítséget, és megjutalmazza, akár egy őszinte mosollyal is a férfit, az, legközelebb magától is képes lesz megtenni ugyanazt a szívességet, gesztust. Hogy miért? Mert büszkeséggel, jó érzéssel tölti el, hogy értékelik a tetteit. Az már más lapra tartozik, hogy természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindig minden kérésre igent fog mondani, de sokat segíthet, ha a nő elindítja a jó úton. Amivel a férfinak még tisztában kell lennie, az nem más, mint az, hogy a nő akkor is

teljesíteni fogja a kérését, hogyha a pontarányuk (a nő számításai szerint) már régen a nő felé billent el. Ezt azért fontos tudni, mert ellenkező esetben tévesen azt hiheti, hogy

tulajdonképpen a nő még „csak” azon dolgozik, hogy a saját ponthátrányát behozza. A férfiakban ugyanis nagy általánosságban tekintve nincsen meg az a késztetés, hogy többet adjanak, mint amennyit kapnak, ezért aztán a fent említett példa alapján, ők egy dolgos munkanap után egyáltalán nem fogják furcsállani a nő készséges cselekedeteit az irányukba.

Míg a hölgyek addigra már dúlnak/fúlnak magukban, hogy már megint mennyi mindent tettek viszonzás nélkül.

A nőknek tehát tudniuk kell, hogyha mindig azonnal igent mondanak a férfi kéréseire, akkor annál kevésbé valószínű, hogy megkapják a várt viszonzást. Nyugodt szívvel utasítsák el a férfit, és kérjék meg néhány apró szívességre. Természetesen ettől még maradjon meg a szeretetteljes hangvétel és gesztus a kapcsolatban, nem kell teljes ridegséggel sújtani a párunkat.

Ha a felek meglelik az utat a kérések, és a teljesítést követő pozitív visszajelzések irányába, előbb-utóbb összehangolódnak, és érteni fogják egymás pontrendszereit.

Amikor a férfi büntet.

A férfi leginkább akkor ad büntetőpontot, ha úgy érzi, nem szeretik, és nem segítik, becsülik kellőképpen. Ekkor olyannyira megharagudhat a párjára, hogy akár elveheti tőle az eddig megszerzett pluszpontjait, sőt, rosszabb esetben mínuszba is átteheti. Ez egyrészt teljesen összezavarja a nőt, másrészt, ebből következően rettentően negatív hatást gyakorol a kapcsolatra.

Ennek kiküszöbölése is egyes egyedül a megfelelő kommunikációval lehetséges, ami

történhet szóban, vagy írásban (a füstjelek ebben az esetben nem hatásosak). Ahelyett, hogy a férfi pontlevonással sújtaná a párját, inkább gondolkozzon el azon, hogy a nő mennyi mindent tett érte eddig. Bocsásson hát meg neki, és szeretetteljesen magyarázza el, hogy mivel

bántotta meg. Sokkal jobban jár vele, mintha csak duzzog magában. Még ha mérgelődne is egy darabig, legalább a szándék legyen meg, hogy mihamarabb visszatér és tisztázza a helyzetet.

A nőnek pedig tudnia kell, hogyha megbántotta a férfit, és a párja ezért pontlevonásokkal büntette, akkor ezt nagyon gyorsan meg lehet fordítani azzal, hogyha kedves és odaadó lesz a férfival. Mert, ahogy az egyre jobban megérzi, hogy az apró figyelmességek által mennyire elismerik és szeretik, annál könnyebben fog megbocsátani. Ha tehát a nő észrevette, hogy megbántotta a férfit, nyugodtan adja meg neki azt, amire vágyik.

- Megbecsülés - Bizalom

- Elfogadás

A legnehezebb feladat azonban az, hogy a nő felismerje, mi is bántja tulajdonképpen a férfit. Ezt azért is nehéz megállapítani, mert sok esetben ezzel a férfi maga sincsen teljesen

tisztában. Csak elvonul, vagy nem szól semmit órákon át. Ilyenkor hagyni kell, had elmélkedjen.

A másik probléma viszont az, hogy amikor a férfi visszatér, nem mondja el, hogy mi is volt a baja. Mindezt a sokat emlegetett hatékony kommunikáció segítségével lehet megoldani. Minél inkább képes a nő szemrehányások és manipulációs szándék nélkül elmondani az érzéseit a férfinak, az annál egyszerűbben fogja megtanulni, hogyan közölje a nővel az őt bántó dolgokat.

Mit tegyen a férfi?

Egyszerűen a fent említett néhány példából kiindulva, figyeljen oda a párjára, halmozza el, ami az erejéből valóban telik, és akkor joggal várhatja el a jutalmat. Ha akkor sem kapná meg, természetesen valamilyen formában közölnie kell, mert ő maga is elveszítheti a türelmét és hitét a kapcsolatban.

Mit tegyen a nő?

Előző kapcsolataimban sokszor viccelődtem a barátnőimmel, azzal a közmondással, hogy „Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli”. Nos, ezt ki - ki döntse el maga, hogy mennyire humoros, de a lényeg valóban ez. A nőnek egyszerűen értékelnie kell akkor is a férfi legapróbb tetteit, hogyha úgy érzi, teljesen elbillent a „pontegyensúly” az ő javára, vagy épp dühös a férfira. Ugyanis értenie kell, hogyha ezt nem teszi, akkor egyszerűen kiöli a férfiból a késztetést, hogy időről időre többet és többet akarjon adni.

No documento Hogyan Találjunk Társat? (páginas 37-40)

Documentos relacionados